Любителски киноклуб отваря врати тази вечер от 19.00 часа в Стара Загора, съобщи за БТА Първан Симеонов, един от организаторите и основател на Творчески колектив „На улицата“.
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален Фонд "Култура" по "Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското тврочество“.
"Искаме да създадем общност от „себеподобни“. На този етап има две групи за ученици от 8 до 12 клас и за възрастни хора от 19 до 99 години", каза Симеонов в отговор на въпроса какво го е накарало да създаде клуба.
По думите му основателите от Творчески колектив „На улицата“ обичат да гледат филми, да ги обсъждат и да представят идеи през видео послания.  „Вярваме, че в Стара Загора има и други хора като нас и искаме да създадем среда и място, в което да се събираме, да си говорим, споделяме и да реализираме творчески послания", посочи Първан Симеонов.
В клуба ще се обучават как да създават късометражни филми с помощта на професионалисти. Планират да създадат минимум две продукции, които да кандидатстват пред организаторите на международни любителски кинофестивали.
Всички, които имат интерес да се присъединят към клуба, могат да се регистрират онлайн.