Община Бургас ще ремонтира улица "Георги Кирков" в центъра на града, известна в миналото като любимо място за срещи. Ремонтът ще продължи до пресечката с ул. "Възраждане", съобщиха от общинския пресцентър.
В годините на късния социализъм ул. "Георги Кирков" бе една от най-популярните дестинации в града – заради големия магазин за обувки, детския фризьорски салон и сладкарницата "Детски свят“, известна със своите пасти "Мелничка" и декоративното езеро с живи рибки.
С днешна дата амортизацията се е отразила на настилките и цялостния вид на улицата. Община Бургас предупреди "Водоснабдяване и канализация", че има намерение да я ремонтира и държавното дружество вече работи на терен по своята част – подмяна на старите тръби. След това ще започне същинската реконструкция. Общината предвижда тази част от улицата да остане затворена за автомобили. Ще бъдат монтирани нови настилки, включително паваж. Ще има много зеленина и ново осветление, обясниха от общината.
През последните години община Бургас обнови почти всички малки улици около главните пешеходни - "Александровска" и "Богориди". По примера на "Капана" в Пловдив, общината продължава да разчита на партньорство с местния бизнес, за да направи градския център още по-интересен и посещаван.