Започна почистването на рекламното пано, обозначаващо началото на жилищен комплекс „Орел“ в Разград, видя репортер на БТА. 
Дейностите по обновяването на високия 5,5 м. постамент се извършват от специалисти от „Енергомонтаж РР“-Разград и Общинското предприятие “Паркстрой“, съобщиха от общинската администрация. 
Първият етап включва почистване на повърхността, премахване на напластената боя до естествения метал. Цялото пано ще бъде грундирано с антикорозионен грунд, който издържа седем години и върху който може да се положи боя. След премахването на ръждата от всички букви от надписа ще се прецени кои от тях трябва да бъдат подменени с нови и кои могат да бъдат запазени. Последният етап от обновяването е боядисване на буквите, като дизайнът на надписа ще бъде обсъден допълнително, уточниха от общината. 
Обновяването на рекламното пано е част от дейностите, които ръководството на местната управа извършва по подобряване на инфраструктурата в източната част на ж.к. „Орел“, която не бе включена в ремонта за благоустрояване на квартала. Както БТА съобщи, през последните две години в „Орел“ бе извършено и асфалтиране на голяма част от междублоковите пространства и паркинги. 
„Орел“ е най-големият жилищен комплекс в Разград. Той започва да се строи през 1974 г., като първият етап продължава до 1979 г., показват архивни документи.