65-годишен мъж от благоевградския квартал Струмско издъхна на път за Спешен център Благоевград след като линейката бе упътена на грешен адрес от операторка на телефон 112.
Сигналът е подаден от Струмско център 2. Операторката не обяснила точно къде трябва да отидат спешните и екипът се лутал по улиците из квартала. Лекарският екип пристигнал буквално за броени минути на първия адрес, събудили цял блок, за да намерят пациента, докато близките му ги очаквали на друго място, съобщава Struma.com. Около 6,15 часа пациентът бил открит, но по пътя издъхнал. Вероятната причина е инстулт.

Роднините на мъжа са бесни в трагедията си. Брат му обяснявал на лекарите, че загубил много време докато се разбере с операторката на 112 и въпреки това тя сгрешила. Лекарите също са ядосани, защото това не е първият случай, в който тел 112 подава грешни адреси.

Хората често се оплакват от 112 и изливат гнева си върху лекарите в Спешен център. Роднина на починалия тази сутрин бе категоричен, че ще съди операторката за смъртта на родственика си.