След няколкомесечно прекъсване информационният център на Сдружение "Български туристически съюз", който се намира в подлеза на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Гурко", отново работи, съобщиха от БТС.
Инфоцентърът ще е отворен всеки делничен ден, от 9:00 до 17:00 ч., като в него ще можем да получим информация за хижите, хотелите и учебните центрове, които са в системата на БТС, както и за предлаганите еднодневни и многодневни преходи и екскурзионни летувания.
В инфоцентъра става и записване за курсовете за планински водачи, може да бъде получена и информация, свързана с Центъра за професионално обучение и за останалите курсове на Сдружението.
Посетителите на информационния център ще могат да намерят информация за обектите, включени в Националните движения "Опознай България - 100 национални туристически обекта" и "Покорител на 10-те планински първенци", да получат своите бронзови, сребърни и златни значки и да се регистрират за участие в томболите на двете национални движения.
Ще могат да се купят и членски марки на "Български туристически съюз", както и различни издания: вестник "Ехо" - туристическия вестник на България, календар за следващата година, планински карти, справочници, пътеводители, книги на именити планинари и книги, отнасящи се до значими личности на туристическото движение. Също ще бъдат предлагани всички рекламни материали на БТС - бъфове, фланелки, шапки, календари, сувенири и др.