Индиец постави нов световен рекорд по бързо писане... с носа си.

23-годишният Мохамед Хуршид Хусаин написа 103-буквено изречение само за 47 секунди, след като практикувал техниката шест дни. Ако бъде потвърдено постижението му, той ще подобри предишния рекорд от 1 минута и 33 секунди, поставен в Дубай през 2008 г. от индиец, който използва носа си, за да напише същото изречение: "Книгата на рекордите Гинес ме предизвика да напиша това изречение, използвайки носа си, за най-кратко време".

Хусаин се нуждаел от месеци тренировки, за да слезе под прага от 53 секунди. По време на рекорда си, който осъществи с вързани на гърба ръце, той беше заобиколен от тълпи от почитатели с хронометри, а голям монитор беше прикрепен към клавиатурата.

Хусаин вече държи рекорда на Гинес за най-бързо изписване на цялата английска азбука, въпреки че тогава той използва пръстите си. Младежът постигна време от 3,43 секунди през февруари 2012 г. "Ако искате да поставите рекорд, всяка милисекунда е от значение. Аз писах с едно затворено око, тъй като иначе е трудно да улуча клавишите", сподели Хусаин.