Трима са настанени в болниците в Разлог и Благоевград след осмо мартенско клане в град Белица, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Сбиването между съседи е станало към 18.30 часа снощи на улица "Владимир Поптомов" в Белица. Свадата, при която са използвани брадви и ножове, е възникнала между фамилиите Къшеви и Калъчови. Вследствие на белишкото клане трима са приети в болница.

57-годишният Мустафа Къшев е настанен с открита рана в областта на гръдния кош в МБАЛ-Разлог. След полунощ в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград са приети още двама от участниците в сбиването. Това са 22-годишният Алия Къшев, който е с открита рана на главата. Той остава под наблюдение в отделението. В отделението по хирургия на МБАЛ-Благоевград с комоцио и също с открита рана на главата е настанен 32-годишният Мустафа Калъчов. И двамата са пострадали от удари с остър предмет по главите. И двамата твърдят, че оръдието, с което са нападнати, е брадва. И двамата първоначално са приети в МБАЛ-Разлог, след като са минали на скенер им е препоръчана консултация с хирург в Благоевград.

Пристигнали са в областния град с леки автомобили през 15-на минути. След като двамата пострадали са се засекли на носилки в двора на МБАЛ, придружаващите ги техни близки са се сбили наново. Разтървани са от охраната на МБАЛ. Според информациите на този етап, 22-годишният Алия е нанесъл прободната рана на лежащия в болницата в Разлог Мустафа, който пък е баща на приетия в хирургията на МБАЛ-Благоевград. По сбиването привечер на 8 март, съвпаднал с Тодоровден, са работили полицаите от Белица.