Провали, стрес и неконтролирани емоции превзеха Базата на Къртицата 2. Вчерашната голяма Битка на участниците - „Снежен биатлон”, се оказа най-голямата им отборна загуба до момента. Двата отбора не успяха да преодолеят препятствията по снежното трасе, а емоционалните им решения повече навредиха, отколкото помогнаха на играта. Александър Сано категорично отказа да изяде наказателното си меню от една екзотична хлебарка, с което събуди подозренията на мнозина, че той е саботьорът-Къртица. 49-годишната Екатерина превърна участието си в комично събитие, което я изтърколи по дължина на цялата писта и се наложи сериозна асистенция от големите мъже в отбора й – Евгени Иванов -Пушката и Емил Каменов.
Във вчерашното живо студио, бяха обсъдени и неочакваните последици от  влизането в Базата на бившата любовница на Емил Русев – топмоделът Виктория Джумпарова. То предизвика напрежение, което самия Емил не успя да овладее и панически пожела да напусне Базата. След разговор с водещия Андрей и гл. редактор на предаването - Ники Николов, Емил реши да изясни пред всички участници в Базата личната си история с Виктория и да продължи своето участие. Според болезнено търсещата истина Вики, това не беше достатъчно. Стресът и вълнението станаха причина, късно през нощта Емил Русев  да потърси медицинска помощ, а след преглед в Базата той бе хоспитализиран в болница с хипертонична криза.

Съвсем очаквано, за втора поредна седмица, участниците номинираха за изгонване от Къртицата 2 Екатерина. Неспиращата да говори „леля Кети”, отново бе изправена пред букет забити копия и реагираше остро на всеки изказан против личността й мотив. Срещу нея в елиминационния тест се изправи номинираната от зрителите Христина Тушева. Сребърната медалистка от Републикански първенства по бокс за жени и най-добре подготвена за Битките – Хриси, загуби двубоя с Кети, не по точки, а по време. След приключването на играта, тя заяви че не е Къртицата, а Екатерина се завърна за втори път в Изолатора, в очакване да изненада отново участниците в Базата. 

Поради влизането на нов участник в играта - Виктория Джумпарова, регламентът изисква провеждането на нова тайна церемония по избиране на Къртица, която ще стане факт в неделя. Ще се върне ли Емил Русев в играта и ще утихнат ли страстите в Базата, предстои да видим в понеделник, от 20.30 ч. по TV7.