Георги Иванов попадна в топ 30 на европейската ранглиста в тласкането на гюле в зала за всички времена. Състезателят на Борис Воденичаров записа 21.02 м за петото си място на световното първенство под покрив в Сопот (Пол), като така подобри собствения си национален рекорд и за първи път премина границата от 21 метра.

В подреждането на Европа Иванов заема точно 30-а позиция. Рекордьор на континента е Улф Тимерман (Гер) с 22.55 м от 1989 година.
В ранглистата за сезона на Европа националният ни рекордьор вече е на трето място, като пред него са само двукратният световен шампион на открито Давид Щорл (Гер) с 21.79 м и двукратният олимпийския шампион Томаш Майевски (Пол) с 21.04 м. И на двамата резултатите са им от финала на световното в Сопот, където Щрол стана втори, а Майевски четвърти.

В ранглистата на планетата за 2014 г. Иванов е девети. Лидер е новият-стар шампион на планетата в зала Райън Уайтинг (САЩ) с 22.23 м.

Самият Иванов оценява класирането си като голям успех. "Изключително съм щастлив от представянето си на световното първенство. 21,02 м и пето място е много голям успех за мен, заяви Иванов. - Посвещавам този резултат в Сопот на семейството си, на треньора си и на всички хора, които държат на мен. Очаквам през лятото да съм много по-добре, да покажа отлична форма, и да тласна над 21,50 м.”

„Направихме корекция на стартирането преди третия опит. Георги изпълни указанието изключително точно и опитът се получи коментира за BGathletic.com треньорът му Борис Воденичаров. – Изключително доволен съм от състезанието. Не можахме да ги прелъжем, но 21.02 м на най-отговорното състезание за сезона е нещо, което не всеки може да постигне. Искам да кажа, че и този успех е и подарък за рождения ден на Енчо Щерев, който тренира с нас и вдига настроението ни в силовите тренировки. Днес Ената става на 33 г., да ни е жив и здрав.”

Президентът на Българска федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов също даде отлична оценка за представянето на Георги. “Представянето му беше чудесно. Той направи това, което искам от всеки български атлет на голямо първенство – влезе на финала и точно там постави национален рекорд. Представянето му е повече от чудесно, заяви Карамаринов. - От една година насам Георги е пример за всички български атлети. Състезава се отлично за България и то на всички възможни състезания. Георги показа и в Сопот какъв трябва да бъде всеки български атлет. Той е пример за всички наши атлети.”