Общинският съветник Румен Русев бе избран за заместник-председател на Столичния общински съвет (СОС).
Русев влезе в общинския съвет от листата на "Атака" през септември 2021 г. на мястото на Волен Сидеров. Той е член на Комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика, както и на Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори. В СОС е част от групата "Патриоти за София".
Румен Русев е завършил Университета по архитектура, строителство и геодезия с две специалности - инженер по пътно строителство и архитект. Той е бил заместник-кмет на столичния район "Младост", както и временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост" от 4 юни 2018 до 12 ноември 2019 година.
Румен Русев бе избран на мястото на Борислав Иванов, който бе освободен предсрочно като заместник-председател на СОС и председател на Постоянната комисия по обществен ред и сигурност. В доклада за неговото освобождаване се посочва, че Иванов нееднократно предприема действия по нарушаване на обществения ред на територията на сградата на Столичната община, като едно от тях е опитът да премахне от фасадата на Столичната община украинския национален флаг, който бе поставен там като символ на съпричастността към украинския народ, след като Украйна бе нападната от Русия.
Другите заместник-председатели на СОС са Ваня Тагарева (ГЕРБ-СДС), Милка Христова ("БСП за България"), Борислав Игнатов ("Демократична България").