Мариана Георгиева взе участие във второто съвместно заседание на правителствата на България и Румъния, което се проведе в Русе. Форматът на заседанието беше двустранни срещи на ресорните министри в дадената област.

Министър Георгиева проведе близо двучасов разговор със своя румънски колега Габриела Сабо. "Взаимно се информирахме с румънския министър за развитието на спорта в двете страни, за новите моменти в развитието на нашия спорт като категоризацията на спортовете, новия начин на финансиране на федерациите и клубовете, съобразени с критериите на Европейския съюз, и структурата и управлението на спортната база", коментира тя.

Министър Сабо запозна своя домакин с възможностите за обезпечаване на финансирането в системата на румънския спорт чрез законови преференции за фирмите, които влагат пари в него. Българският спортен министър отправи официална покана към министър Сабо за участие в заседанието на страните от Черноморското икономическо сътрудничество, което ще се проведе в края на април във Варна.

По време на официалната част от заседанието, в присъствието на премиерите Пламен Орешарски и Виктор Понта, министър Георгиева и министър Сабо подписаха Споразумение за сътрудничество в областта на младежта и спорта между България и Румъния.