Детска млечна кухня заработи в селата на община Тунджа. На първо време услугата ще е с капацитет 30 деца от десетмесечна възраст до 3 години. Доставки вече се извършват в селата Козарево, Генерал Инзово, Безмер и Окоп, съобщиха от общинския пресцентър.
Дневното меню включва супа, основно ястие и десерт, според възрастовата група на детето. Храната е в индивидуални опаковки за еднократна употреба. Цената е 4,20 лева за един ден, като се заплаща предварително в съответното кметство за периода, през който ще се осигурява. 
Както писа БТА, през последните две години населението в 44-те села на община Тунджа е нараснало с над пет хиляди жители. Живот на село са избрали предимно млади семейства с деца. Най-предпочитани са селата на около 15 – 20 км от областния град Ямбол. 
Заради „подмладяването“ на селата, от общинския бюджет тази година бяха предвидени един млн. лева за създаване на условия за младите семейства. С 600 хил. лева се изгражда нов корпус на детската градина в село Роза, тъй като има наплив от деца. За нови детски и спортни площадки в 20 села са предвидени 400 хил. лева.