Юлия Тимошенко бе спипана от фотографите да гали нежно Бойко Борисов по ръката на форум в Дъблин. "Ситуацията в България е много подобна на тази в Украйна. Вече над 300 дни в България всеки ден се протестира", каза лидерът на ГЕРБ в речта си пред делегатите на конгреса на Европейската Народна партия. В началото на словото си, Борисов поздрави председателя на ЕНП Джоузеф Дол, както и приятелите на ЕНП от Украйна Юлия Тимошенко и Виталий Кличко, които са гости на форума.
„От тази трибуна искам да благодаря на ранобудните студенти, както и на всички граждани и граждански организации, които не искат бившите комунисти и лидерът на ПЕС Сергей Станишев да води това непрозрачно управление с националистическата партия Атака“, подчерта Борисов. Председателят на ГЕРБ припомни, че когато почина председателят на Европейската Народна партия, многоуважаваният Вилфред Мартенс, тази партия отказа да стане в негова памет и напусна парламента. „С тази партия управлява лидерът на ПЕС Станишев“, посочи Бойко Борисов.

„Що се касае нашето управление, ние получихме най-добрата оценка, която беше дадена от българския народ. За пръв път в история на България, една и съща политическа партия спечели два поредни парламентарни избора“, заяви още председателят на ГЕРБ.