Медицинска сестра от Враца получи условна присъда заради съставяне на фалшиви направления. Жената сама призна за извършеното престъпление пред Районния съд и сключи споразумение с прокуратурата. От материалите по делото става ясно, че с фалшивите документи, врачанката е дала възможност на няколко лекари да получат без основание 14 565 лева от Националната здравоосигурителна каса.
По делото са посочени инициалите на няколко специалисти уролози, ортопед-травматолог, специалист по нервни болести, специалист вътрешни болести и кардиология, хирург, психиатър, специалист „УНГ”, ендокринолог и микробиолог, съобщава "Конкурент".

Наказанието, което постановиха магистратите бе 2 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок. Определението на съда е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда. Медицинската сестра е работила в ДКЦ 1 – Враца. За времето от септември 2011 до март 2012 е съставила общо 932 неистински официални документи от името на общопрактикуващ лекар на Диагностично-консултативния център.

„В тежест на подсъдимата се възлага да заплати направените на досъдебната фаза разноски по делото в общ размер на 1089.05 лв., които да се заплатят по сметка на Районна прокуратура –Враца. Имуществените щети от престъплението са възстановени изцяло”, пише в материалите по делото.