Константин Папазов подаде оставка като треньор на мъжкия национален отбор по баскетбол. Това се случи на извънредното заседание на Управителния съвет на федерацията по баскетбол. На въпросното заседание беше разгледана жалба на Рилски спортист. Клубът от Самоков с президент Петър Георгиев настоя Папазов да бъде освободен от всички длъжности включително и националния отбор. Наставникът на "Левски" и национален селекционер обаче изпревари събитията и сам обяви, че се оттегля.

Тити предложи за свой заместник в националния отбор Сашо Везенков, който по думите му е е достатъчно добре подготвен заради спечелената шампионска титла с Лукойл Академик. Освен това Папазов благодари на цялата баскетболна общественост.

Припомняме причината за ескалиране на напрежението в баскетбола в последните няколко дни. На 1 март след преиграване на полуфинала между "Левски" и Рилски спортист Папазов и изпълнителният директор на клуба от Самоков Борислав Чилингиров се хванаха за гушите и размениха удари след словесни обиди. Впоследствие Константин Папазов нападна журналистите, а в неделя поиска прошка от баскетболната общественост. Скандалът обаче остана в центъра на българския спорт няколко дни, а от Рилски спортист изпратиха въпросната жалба с искане Папазов да бъде отстранен от баскетбола.