Българското кино общество обяви старт на ежегодния конкурс за сценарий на късометражен филм. 20-ото, юбилейно издание е посветено на темата "Празник" и ще бъде последвано от поредица от майсторски класове по кинодраматургия с участниците.
Автори до 35-годишна възраст могат да участват в конкурса. Неговата мисия е да открива нови филмови таланти, да подкрепя авторите в тяхното професионално и творческо развитие и да подпомогне реализацията на техните филми. 
Професионално жури от български драматурзи, режисьори и продуценти ще оцени проектите и ще връчи няколко отличия, сред които са наградата за най-добър сценарий в размер на 1000 лева и награда за най-добър филмов проект.
Крайният срок за участие е 30 октомври 2022 г.
Конкурсът за сценарий на късометражен филм започва през 2002 г. като основна дейност на европейската филмова асоциация NISI MASA. В България той е ежегодно събитие от 2003 г. и е насочен към участници, които могат да изпратят своите оригинални текстове индивидуално или в съавторство. Традиционно, всяко издание на конкурса е посветено на определена тема. До момента са участвали над 850 професионалисти и любители.