Търговската верига Лидл (Lidl) Румъния обяви, че изтегля от продажба и от клиентите си всички партиди от асортимент вафли, произведени от Pak Rampart d.o.o., тъй като е установено наличие на салмонела (Salmonella typhimurium), предаде агенция Аджерпрес, като се позова на съобщение на Националната санитарно-ветеринарна служба и службата за безопасност на храните (ANSVSA).
Производителят Pak Rampart d.o.o. изтегля превантивно продукта "Tastino Napolitane със 72 процента крем с вкус на лешници, 800 г" с всички срокове на годност и всички партиди. При анализа е открита Salmonella typhimurium. Салмонелата може да причини сериозни стомашни или чревни заболявания (салмонелоза), се казва в съобщение на търговската верига.
Продуктът "Tastino Napolitane със 72 процента крем с вкус на лешници, 800 г" е разпространен в цялата магазинна мрежа на Лидл. Клиентите, които са закупили този продукт, независимо от срока на годност, са помолени да обърнат внимание на изтеглянето и да не го консумират.
От търговската верига посочват, че продуктът може да бъде върнат във всички магазини на Лидл, а стойността му ще бъде възстановена, без да е необходимо да се представя касова бележка.
Според цитирания източник изтеглянето от пазара се отнася изключително за продукта "Tastino Napolitane със 72 процента крем с вкус на лешници, 800 г".
Други продукти, продавани от Лидл Румъния, включително други продукти от гамата Tastino, не са засегнати от това изтегляне. 
"Лидл Румъния и производителят Pak Rampart d.o.o. се извиняват за причиненото неудобство", се казва в съобщението.