Премиерата на „Приказки от бъчвата“, с която Старозагорският куклен театър откри новия сезон, беше посрещната с много смях и дълги аплодисменти от публиката.
Това е пиеса, която може да се хареса и на мъжете, и на жените. Морски капитан се впуска в най-голямото приключение на живота си, за да намери любовта. Главният герой в спектакъла е капитан Джак Спароу, който търси жената с главно "М" или по-точно "Моята", както  той самият признава. 
Може ли човек да се изправи на крака, след като три пъти е корабокрушенец в бурните води на Любовта? Отговорът на капитан Джак води към две възможности – да се влюби или да тръгне на път. И зрителите тръгват на път в морето на живота, за да преживят със смях и сълзи историята му.  
И ако в първата част на разказите от бъчвата героят се пита "Съществува ли любовта?", то във втората той се изправя пред вечната битка между любовта и страха. 
Очарованието на спектакъла е както в чувството за хумор, с което капитан Джак разказва своите истории за  влюбване, отвличане, битки , така и в неочакваните обрати и репликите, които изненадват с остроумието си.  
Музиката е на Мартин Каров, а сценографията и куклите са дело на Димитър Димитров.
„Разкази от бъчвата“ е пиеса, създадена заради любов, изиграна с любов към зрителя… Всъщност цялата история, която разказваме, е едно обяснение в любов към живота", сподели режисьорът Димитър Стефанов. 
Продуцент на спектакъла е Държавен куклен театър – Стара Загора, обяви директорът на театъра Дарин Петков. Той изрази задоволство, че двамата съученици Димитър Иванов – Капитана и Димитър Стефанов са направили преди години първите си стъпки на старозагорска сцена и сега отново се връщат тук. Творческият им път е белязан и с участието в три творчески лаборатории, организирани от Старозагорския куклен театър, Сдружение „Пиеро“ и с подкрепата на Община Стара Загора.