Има забавяне на строежа на публичната инфраструктура. Трябва да работим за развитието на цялостната инфраструктура в България, за съжаление ние сме изградили малка част от нужните ни магистрали, каза Иван Шишков, служебен министър на регионалното развитие и благоустройството при откриването на първата "Годишна конференция за строителство и инвестиции 2022". Организатор на събитието за строителния бранш е списание "Мениджър".
Новите магистрали биха осигурили повече работа на строителните фирми и са важни за връзката на регионите. За новата инфраструктура са нужни много пари, които може да се търсят през публично-частни партньорства, посочи Шишков. 
Държавата може да помогне на частния бизнес, като направи ясни закони без различни тълкувания, каза Иван Шишков.
"Напрежението с пътния бранш падна, защото проблемите, които се бяха натрупали, бяха свързани с неправомерния начин за възлагане на дейности, за който те нямаха никаква вина. Те бяха нарочени като един лош бранш, което не е вярно", каза Шишков. Колкото по-бързо проектираме важните инфраструктурни проекти, толкова повече пътният сектор ще има работа и повече пари. Очаквам с фирмите да си партнираме в ремонтите и в новото строителство, каза служебният министър.
В градовете се строят нови сгради, но няма ясен плен как общините изграждат инфраструктурата. Тежестта за тази инфраструктура не може да падне върху бюджетите на общините, посочи още министърът на регионалното развитие и благоустройството. Всички инвеститори искат ясен регламент дори и през увеличените такси за строеж, заяви той. Нужна са законови мерки и регламент за изграждане на инфраструктурата и общините трябва да вземат отношение по този въпрос, посочи Шишков.
Светослав Глосов, почетен председател на Камара на строителите в България, отбеляза, че министър Шишков е придвижил бързо постановлението за индексацията на цените на строителството. Това е нещо, което се бавеше една година, каза Глосов.