С повече от 60 ученици започна новата творческа година в Музикалната школа „Илия Бърнев“ в Разград. Заради ремонтни дейности на сградата на културната институция официално откриване не се проведе, но занятията си вървят по план, каза за БТА директорът на школата Деян Денчев.
Той обясни, че в школата се обучават деца на възраст от предучилищна до абитуриенти. Те развиват своите таланти в специалностите пиано, цигулка, гъдулка, китара, барабани и вокално майсторство - поп и народно пеене. За трета поредна година се предлага и обучение по тонрежисура. Продължават също репетициите за възрастни, като желаещите се упражняват на пиано, цигулка и китара. Всеки, пожелал да се докосне до най-висшето изкуство – музиката, е добре дошъл в школата, каза Деян Денчев. 
По думите му скоро възпитаниците на Музикалната школа ще провеждат часовете си в обновена и по-уютна обстановка. В момента се прави топлоизолация на покрива на сградата. Предвижда се да бъде подменена дограмата, да се боядисат стаите и да се ремонтира санитарното помещение. Строителните дейности, които се извършват по проект на общината, включват още хидроизолация на сутеренния етаж и нова тротоарна настилка около сградата. Докато траят ремонтните работи, занятията на възпитаниците на школата ще се провеждат в Музикалния дом, както и в административната и театрална сграда на Народно читалище „Развитие 1869“, добави Денчев. Той пожела на всички новата творческа година да бъде здрава, успешна и ползотворна.
Музикалната школа „Илия Бърнев“ в продължение на 67 години се е доказала като една от емблемите на Разград, оставила трайна следа в обществения и културен живот. Магията на музиката в нея са попивали няколко поколения разградчани. В школата са идвали цели фамилии  – баби и дядовци, майки и бащи, деца и внуци. Възпитаниците на школата са носители на многобройни награди от различни национални и международни участия.