Водачът на листата на БСП в Кюстендилски избирателен район Бойко Клечков благодари на всички гласували за БСП и коментира резултатите от изборите в региона на пресконференция. 
БСП имат най-сериозна подкрепа в секциите в град Кюстендил, посочи Клечков. "Тук се създаде много добра организация. Традиционно добре се представихме в общините Невестино и Трекляно, запазихме едно добро представяне в Бобов дол, приличен резултат в Рила и Кочериново и слаб резултат в Сапарева баня и Бобошево" посочи Клечков. "Предстоят анализи и много работа пред партийната организация, за да има в бъдеще по-добри резултати", каза председателят на общинската партийна организация Йордан Тодоров.
Една част от електората ни предпочете други партии - това е вероятно наказателен вот, заради това, че не сме постигнали онова, което са очаквали от нас. Ще търсим решение на този проблем на следващите избори, когато и да са те", коментира Клечков, като посочи, че гласове на БСП са отишли основно във "Възраждане" и "Български възход".
Според Клечков, големият проблем на партията е вътрешната опозиция, "която не играе по правилата". "Изпуснахме доста населени места. Неподходящи хора - лидери на местните структури водят до тези резултати", коментира още Бойко Клечков. Той посочи още, че тези проблеми ще бъдат коментирани и на Националния съвет на партията в събота.
"Считам, че тук се представихме достойно, като отчитам, че обстановката е сложна, защото това са поредни избори и не е лесно да мотивираш хората да излязат и да гласуват", коментира Йордан Тодоров третото място на партията в областта.