Няколко хеликоптера на американските сили извършиха операция в Североизточна Сирия, при което бе убит един човек, предаде Франс прес, като се позова на сирийската държавна телевизия.
Това е първата операция на американски сили, извършена с помощта на хеликоптери в зона под контрола на сирийското правителство от началото на  войната в Сирия през 2011 г., съобщава Сирийският център за правата на човека.
Операцията е била извършена през нощта в зона, близка до кюрдския град Камишли. 
Според местен жител три американски хеликоптера с военни са се приземили преди изгрев слънце в село в района на Камишли и са призовали по високоговорител жителите да не напускат домовете си. Те са претърсили една къща и са ликвидирали един човек, преди да изведат оттам още двама души.
Според свидетеля е имало и престрелка между американските военни и членове на милиция, близка до сирийския режим. Един от членовете на милицията също е бил отведен от американските военни.
На 16 юни американската армия обяви, че е заловила лидер на групировката "Ислямска държава" по време на операция с хеликоптер в район в Северна Сирия, който обаче не беше под контрола на сирийските правителствени сили.