"Една задръстена звезда" е 359-ата премиера в Сатирата. Премиерата е на 10 октомври, съобщават от трупата на театъра.
Автори на пиесата са Слав Танев и Боряна Иванова. "Това са имена, които не са известни в драматургичните среди, но аз работя с тях доста отдавна и харесвам начина им не мислене", каза Калин Сърменов. Той е режисьор на спектакъла, негови са и стиховете, които актьорите изпълняват.
В ролята на задръстената жена е Полин Лалова, съседът е Петър Калчев, пожарникар - Иван Панев, полицай - Борислав Захариев, приятелка - Александра Сърчаджиева, журналистка - Елена Атанасова. Участват и студенти от театралния колеж "Любен Гройс".
"Една изключителна ситуация в един обикновен ден. И тогава идва ред на едно от най-великите качества на човека - възможността да се надсмее над себе си дори тогава, когато говори за неща, кодирани в същността му, като егоизма. Егоизмът не е плод на нашето време. Това е част от човешката същност. Част от нашето несъвършенство и част от стремежа ни да го разберем", разказва Калин Сърменов.
Сценографията е на Антония Попова и Кирил Наумов, а костюмите са на Боряна Семерджиева. Хореографията е на Татяна Янева. Музиката е на Асен Аврамов. 3D анимацията е на Петър Петров.