Американската търговска камара в България е домакин на Годишната среща на Американските търговски камари в Европа (AmChams in Europe) през настоящата седмица. Посрещнахме 37 представители на 26 камари от Европа и Евразия на четиридневно събитие, съобщава АТК.
Американската търговска камара в България (АТК) спечели домакинството на конференцията в края на 2019 г. в съревнование с други камари от мрежата. Предложението на АТК включваше сбор от отлично съдържание, с което да представи иновационната общност на България, нейното културно наследство и отличните места за бизнес, с които София разполага.
В София AmChams in Europe се представляват от Сюзан Дангър, председател на мрежата и Айша Водник, заместник-председател и ръководител на Секретариата, както и членове на Изпълнителния комитет. Те ще бъдат привествани от Оливие Маркет, президент на Американска търговска камара в България.
"Домакинството на такава важна конференция е уникална възможност за всяка от 46-те камари членове на AmChams in Europe. Американската търговска камара в България е благодарна на Мрежата от американски камари за избора на нашата организация през 2019 г. и за това, че това решение устоя на времето и на пандемията от КОВИД-19. Нашата камара и екип вложиха огромни усилия да организират конференцията, но - изключително важно - да представим България пред тази изключителна международна общност от хора, които споделят общи цели и визия", коментира Оливие Маркет, президент на АТК.
"Изключително съм доволна от превъзходния екип на Американската търговска камара в България за това домакинство. Те са много добре познати със своите отдаденост и гостоприемство. Много е приятно да посрещнем колеги от цяла Европа, с които се събираме заедно в дух на приятелство и разбирателство. Тези моменти ни вдъхновяват и за споделени ценности", посочи Айша Водник, заместник-председател на мрежата от Американски търговски камари в Европа и главен изпълнителен директор на Американската търговска камара в Словения.
Програмата на конференцията включва интересни събития, като специална презентация в INSAIT - Института за компютърни науки и изкуствен интелект, който е ситуиран в София. Друго подобно събитие в програмата е Церемонията на наградите AmChampion и гала-вечерята, на която ще се отличат най-ангажираните и активни членове на АТК, както и множество дискусии за обмен на добри практики, споделяне на опит и връчване на наградите на AmChams in Europe, наречени Creative Network Awards.
Създадена през 1963 г., мрежата на Американските търговски камари в Европа (AmChams in Europe) служи като обединяваща организация на 46 американски камари от 44 държави от Европа и Евразия. Тя представлява интересите на над 17 000 американски и европейски компании, за които работят 20 милиона служители - възлиза на над 1,1 трилиона долара инвестиции от двете страни на Атлантическия океан, пише в съобщението.