Приказният спектакъл "Красавицата и звяра" гостува на 14 ноември в зала 1 на НДК, съобщават от "Монте мюзик".
"Побеждава този, който победи себе си" е мотото на премиерата на мюзикъла на Бродуей, на 18 април 1994 г. Към него се придържа режисьорът на българската версия - Петко Бонев.
За него "Красавицата и звяра" е предизвикателство, невероятен проект, характерен със своите вълшебства, който той и екипът на Държавна опера във Варна пресъздават на сцената така, че всичко да изглежда истинско. Сценографията и костюмите са на Ася Стоименова, а 3D мапингът - на Лора Руневска. Диригент е Страцимир Павлов, а хореографът е Анна Пампулова.

"Позволил съм си като автор на спектакъла да добавя и няколко неща от филма, които лично мен много ме вълнуват и които смятам, че непременно трябва да бъдат видени. Прибавил съм и някои други реплики от филма, които хората очакват да чуят", казва Петко Бонев.
"Аз съм от поколението, което гледаше първите анимационни филми на "Дисни". Харесвам анимацията и съм щастлива, че ме избраха за ролята на Бел. Работата върху „Красавицата и Звяра" много ме обогати и ме научи на неща, които досега не са ми трябвали в операта – фехтовка, танци", казва Мария Атанасова.
Актьорът Михаил Сървански е избран за звяра. "За щастие, аз познавам доста добре образа, тъй като преди четири години бях одобрен лично от ръководството на "Дисни" за озвучаването на българската версия на филма. Тогава работих усърдно върху самия персонаж и детайлите в неговия характер. Това много ми помогна сега в пресъздаването на образа на Звяра, който се променя извървявайки дълъг и сложен път", разказва той.