Посолството на Руската федерация в Сараево обвини босненските медии, че се  опитват да подкопаят сръбското единство, съобщи  Танюг.
Руското посолство в Босна и Херцеговина съобщи днес, че  коментарите в сараевските медии относно съдържанието на срещата между президента на Руската федерация Владимир Путин и члена на председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик са чиста измислица без никаква основа във връзка с отношенията между ръководството на Република Сръбска и президента на Сърбия.
Основната цел на подобни спекулации е да се вбие клин между Баня Лука и Белград и да се подкопае сръбското единство в контекста на агресивна евроатлантическа офанзива на Западните Балкани, се съобщава на официалния сайт на посолството на Руската федерация в Сараево.
От руското посолство заявиха, че специалните паралелни връзки между Република Сръбска и Сърбия, предвидени от Дейтънското мирно споразумение, служат за съвместно решаване на социални и икономически проблеми, насърчаване на хуманитарни проекти и разработване на съгласувани позиции по текущи въпроси, които имат специално значение за сърбите от двете страни на Дрина.