Президентът на Сърбия Александър Вучич разговаря с министъра на външните работи на Саудитска Арабия Фейсал бин Фархан ал Сауд за сътрудничеството между двете страни в областта на отбраната, военната индустрия и енергетиката, както и за възобновяемите енергийни източници, предаде сръбската телевизия РТС.
Александър Вучич благодари на високия гост за посещението и добави, че Сърбия е заинтересована от задълбочаване на сътрудничеството с Кралство Саудитска Арабия, което вижда като потенциално важен партньор.
Говорейки за икономическото сътрудничество, събеседниците се съгласиха, че има многобройни неизползвани възможности за развитие на партньорството в областта на селското стопанство, туризма, строителството, ИТ сектора и енергетиката, както и в сферата на възобновяемите енергийни източници, което бе специално обсъдено на срещата, съобщиха от пресслужбата на сръбския президент.
Събеседниците откроиха и областите на военно-икономическото, военно-медицинското и военно-образователното сътрудничество, които трябва да бъдат допълнително засилени и усъвършенствани в предстоящия период.
Вучич покани бизнесмени и инвеститори от Саудитска Арабия да инвестират в Сърбия и да участват в съвместни проекти с нашите бизнесмени.
Фейсал бин Фархан ал Сауд добави, че бизнес общността е ключов фактор за изграждането на добри отношения между страните и изрази интерес за укрепване на сътрудничеството във всички области от взаимен интерес.