Концерт с участието на казанлъшкия камерен хор „Севтополис“, Младежкия хор от Дрезден, Германия и Академичния народен хор при Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив ще се състои в залата на Художествената галерия в Казанлък. Това съобщи Ивелина Караколева, организатор културни дейности.
Събитието е на 8 октомври от 18:00 часа. 
Изпълнението е част от концертно турне под надслов „Немска и българска хорова музика в диалог“, а гостуващите хорове ще пеят в Казанлък за пръв път. 
От 2014 година младежкият хор от Дрезден изнася концерти в Източна Европа, за да опознае страните, хората и тяхното пеене, посочват от музикалната формация в официалната си страница. За тази цел младите изпълнители се срещат с хорове с страната - домакин и изнасят съвместни концерти. "По този начин не само представяме нашата музика от Германия, но и откриваме нови музикални култури и певчески техники", коментират те.
На концертите си в България ансамбълът представя духовна и светска музика от различни епохи, както и изпълнения на български народни песни.  Кулминация на концертите са специално подбрани произведения, изпълнени заедно с хоровете домакини.
Хористите вече представиха репертоара си в катедрала „Свети Йосиф“ в София на 2 октомври, а на 7 октомври домакин на концерта е АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив. Казанлък е последният град, в който ще бъде представен проекта. 
Събитието се организира с финансовата подкрепа на "Гьоте Институт" и е с вход свободен.