Акцент в програмата на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен тази седмица са представленията „Това не е театър" и „Фокуси в куфар", съобщиха за БТА от културната институция. 
Спектакълът за възрастни „Това не е театър" ще се играе на 7 октомври, от 19:00 часа, в Камерната зала, а детското представление „Фокуси в куфар" – на 8 октомври, от 11:00 часа, в залата „Патиланчо“ на културната институция. 
Освен двата нови спектакъла от репертоара на театъра, в събота, от 12:00 часа, за най-малките зрители отново са организирани детски театрални работилници под наслов „Театрални фантасмагории". За малчуганите в неделя, в зала „Патиланчо“, от 11:00 часа, ще се играе и представлението „Закуска за принцеса".
Спектакълът „Фокуси в куфар" на режисьора Паскал Паскалев, с участието на актьорите Росен Караджов и Боряна Иванова, също е предназначен за детската аудитория и ще ги забавлява чрез изкуството на фокусите и магията. В представлението очаквайте шоу, куфар, много фокуси, забавление, очаквайте – неочакваното,  отбелязва драматургът на театъра Десислава Василева. 
За „Това не е театър“ тя казва, че това не е спектакъл, не е театър, а е нещо повече. „Това е призма, през която ще имате възможност да надникнете. Това е отражение на реалността, което ще бъде показано през актьорите от нашата трупа. Това е представление за вас самите… и за нас… и за това какво всички ние смятаме за ценно. Всеки от нас рано или късно остава сам. Но как да се справим със самотата? Какви са начините? Какво е важното и ценното в този живот? Елате и разберете сами!  Ще бъде забавно, интересно и неочаквано. Обещаваме!“, пише в анотацията си Василева.
В представлението участват актьорите Николета Велчева, Веселин Бърборков, Радина Алексиева, Вилиана Димитрова, Пламен Иванов, Димитрия Милушева и Кристина Константинова.