Общо 50 000 лв. ще бъдат добавени към вече одобрената сума от 1 545 000 лв. по програмата за подпомагане на студенти и докторанти, настанени в общежития на държавните висши училища и дружеството "Студентски столове и общежития". Правителството реши средствата за периода октомври-декември да се увеличат на 1 595 000 лв., съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).
Допълнителните средства се отпускат на базата на анализ на комисията за изпълнение на програмата към Министерство на образованието и науката, в който се установи, че общата сума, необходима за трите месеца по програмата, е по-висока.
Средствата ще подпомогнат студентите и докторантите, настанени в общежития, да покриват битовите си сметки. Подкрепата бе осигурена след споразумение между МОН и Министерството на енергетиката, припомнят от образователното министерство.
На 23 март 2022 г. правителството реши да подпомогне финансово студентите и докторантите заради високите сметки за ток в студентските общежития. Около 28 000 души ще получат по около 60 лв. за периода октомври-декември 2021 г., информираха тогава от МОН.