Среща с вирусолога проф. д.м.н. Радка Аргирова и с журналистката Юлия Пискулийска ще се състои утре вечер в Доходното здание в Русе. Това съобщи председателят на дружеството на Съюза на българските журналисти в крайдунавския град Жанета Йорданова, която е организатор на събитието. 
На срещата ще бъде представена книгата на Пискулийска за проф. Аргирова "Псевдоним "Вирус" с окраска диверсия".
Документалната книга излезе от печат през декември 2019 г., но заради пандемията представянето й бе отложено във времето. Тя разказва за един отдаден на науката човек, на когото често му се налага да влиза в битки, за да докаже правотата си. 
През 1985 г. Радка Аргирова пренася със самолета от Западна Германия в дамската си чанта пластмасови съдчета (матрачета) с клетки, заразени с вируса на СПИН, за да ги изследва. Ръководена е от високо хуманни съображения и увереността, че много скоро в България ще е необходима бърза диагностика на определени рискови контингенти. Намеренията й са добри, но тя се сблъсква с предразсъдъци, страхове, съмнения, че е внесла в страната ни биологично оръжие. Никой не иска да влиза в стаята й, в която тя и лаборантката й работят с клетките. Налага се да дава писмени обяснения пред службите. 
Държавна сигурност завежда дело на Радка Аргирова под псевдоним "Вирус" с окраска "Диверсия".