Българската ИТ консултантска компания "Ти Би Ай Инфо" ще бъде преименувана на "Сирма Иншур Тех" (Sirma InsurTech), съобщава "Сирма Груп Холдинг", която преди месеци придоби 55 на сто от капитала на дружеството, в отговор на нарастващия интерес към проекти за дигитализация на застрахователния бизнес в световен мащаб.
Сделката е в резултат от обновената бизнес стратегия на компанията от юли 2022 г., посветена на развитието на едни от най-перспективните индустрии като финансовата, здравеопазването, търговията на дребно, логистиката, хотелиерството и др.
"Сирма Иншур Тех" АД ще добави към портфолиото на групата бизнес и технологични консултантски услуги, насочени към застрахователния бизнес и ще предлага водещите продукти Sirma Broker и Sirma InSuite.
"Технологичните решения, които предлагаме, позволяват на застрахователните компании в значителна степен да оптимизират своите операции и успешно да дигитализират бизнеса си. Нашият нов член на групата има над 20-годишен успешен опит и много постижения във внедряването и поддържането на гъвкави и ефективни решения за застрахователния сектор. Те са базирани на водещи технологии и софтуери от клас ERP и CRM", казва Цветан Алексиев, изпълнителен директор на "Сирма Груп Холдинг" АД.
Сред основните дейности на новото дружество са разработването и поддръжката на софтуерни решения за управление на бизнеса, облачни системи и интегрирани мобилни приложения.