Ученици от Търговище изненадаха с рисувани картички преподавателите си за Деня на учителя. Вече е традиция на 5 октомври възпитаниците на Първо средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици“ да подаряват на учителите си картички за празника. Идеята на рисуваната любов и признателност е на преподавателя по изобразително изкуство Силвия Малинова, разказа тя пред БТА.
В живота на всеки един от нас има поне един учител, който е оставил траен отпечатък в развитието му и споменът, за който извиква чувство на благодарност. Децата осъзнават това и подготвят своите подаръци с желание. В изработването на картичките са се впуснали учениците от пети и шести клас. Така днес 60 изработки стигнаха до любимите учители.
На специално табло е изписана думата „Учителя“, а задачата на децата е била срещу всяка буква да измислят думи, с която описват своите учители. И така в очите и душите на възпитаниците на Първо СУ учителите са: усмихнати и уникални; чудесни и честни; истински играчи; трудолюбиви и търпеливи; енергични и емоционални; любвеобилни и лъчезарни; ярки и яки… и малко ядосани. 
Освен това, педагогическият екип на гимназията е изненадан с видео клип, подготвен от колеги и деца. Рисунките на децата са обединени в клипа от преподавателя по информационни технологии Димана Петрова. И за да още по-вълнуващо, той е озвучен с "Песен за учителя" от преподавателя Галин Господинов. Видеото-поздрав е стигнало до всеки един от 90-те учители чрез платформата Shkolo. 
През тази учебна година в Първо СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище се обучават и възпитават 1205 деца от предучилищна възраст до 12-ти клас.