Със свое определние днес Административният съд в Хасково отложи и насрочи за друга дата делото, образувано по жалба на Топлоелектрическата централа (ТЕЦ) "Марица 3" - Димитровград, против Заповед за налагане на принудителна административна мярка (ПАМ) на директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Хасково, с която е разпоредно спиране на производствената дейност на горивната инсталация за производство на електроенергия. Това съобщиха от пресслужбата на съда.
Отлагането се наложи поради конституиране на заинтересована страна по делото в лицето на Сдружение " За земята – достъп до правосъдие" и даден от съда срок за изразяване на становище по жалбата и отговорите по нея, поясниха от съда. Следващото заседание ще се състои на 29 ноември т. г.
ПАМ за затварянето на ТЕЦ бе издадена на 21 април т. г. след констатации за неорганизирани емисии, които замърсяват въздуха на Димитровград със серен диоксид, и заради системно неизпълнение на предписанията на РИОСВ - Хасково. Тя обаче бе атакувана в съда. Междувременно Върховният административен съд отмени предварителното изпълнение на ПАМ на 8 юни т. г., което позволи на централата отново да започне работа до разглеждането по същество на делото за спирането на мощностите. Първо заседание по него се проведе на 19 юли т. г., но тогава то бе отсрочено за днес.