Състав на Добричкия районен съд уважи искането на прокуратурата да остави в ареста 18-годишния И.П., който в пияно състояние открадна автомобила на кмета на добричкото село Черна в деня на изборите, съобщават от Апелативната  прокуратура – Варна.
Противозаконното отнемане на автомобила е извършено при условията на повторност и е довело до неговото увреждане. И.П. е неправоспособен водач и никога не е притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство. През 2020 г., когато все още е непълнолетен, той е осъждан за същото деяние, уточняват от Апелативната прокуратура.
На 2 октомври младежът се намира в село Черна, община Добричка, където забелязва автомобила, паркиран пред частен дом. Ключовете са на таблото и И.П. бързо потегля в неизвестна посока. Скоро след кражбата собственикът подава сигнал в областната дирекция на МВР. Няколко часа по-късно 18-годишният и превозното средство са установени в областния град. Една от гумите на колата е силно повредена. При задържането извършителят е тестван за употреба на упойващи вещества. Дрегерът отчита концентрация на алкохол от 2,36 промила.  
Вчера И. П. бе привлечен към наказателна отговорност и задържан за срок от 72 часа от Районната прокуратура в Добрич. Работата по случая продължава под нейното ръководството. Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.