Видинският драматичен театър „Владимир Трандафилов“ подготвя нова постановка -„Езоп“ от бразилския драматург Гилерме Фигейреду. Това съобщи за БТА директорът на трупата Дейвид Славчев.  Режисьор на постановката е Гълъб Бочуков, сценограф Николай Нинов. В постановката участват актьорите Иван Рангелов, Красимир Рангелов, Велина Колева, Фиданка Рангелова, Николай Янев и Бисер Маринов.
Екипът на видинския театър усилено репетира новата постановка, която се очакват да е на сцена в края на месец октомври, уточни директорът й.
Постановката е предизвикателство както за актьорите, така и за режисьора Гълъб Бочуков, който е режисьор и директор на Театрално-музикален център – Кърджали. Пиесата, известна още под заглавието „Лисицата и гроздето“,  е актуална особено днес защото темите за свободата, компромиса, любовта, предателство винаги ще бъдат вечни.
Постановката е финансирана от Национален фонд „Култура" по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“, допълни Дейвид Славчев. Той уточни, че творческия сезон видинския общински театър започва с четири нови попълнения – актьорите Велина Рангелова, Красимир Рангелов, Бисер Маринов и Минка Сурдулова.