Две от четирите Гран при на XIX Международен фестивал на антична драма „Стоби“ във Велес получи „Одисей” на Драматичен театър Пловдив.  Сценичният проект, който е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 бе отличен със специалните награди за спектакъл и за режисура.   
„За Драматичен театър Пловдив и за мен, като режисьор е огромна чест да получим тези отличия. Благодарим на журито, благодарим на фестивала, благодарим на Велес за тази среща, в която изпитахме радост и любов от срещата с публиката. Вечерта, в която играхме „Одисей” беше изключителна и ме накара да си мисля, че една от големите цели на театъра е да обединява хората”, каза Диана Добрева, след като получи своята награда за режисура.
Това е първото гостуване на спектакъла „Одисей” извън България и първи награди извън страната. Сценичният проект на пловдивския театър  е една от най-мащабните и впечатляващи театрални постановки в България през последните години, а 40-те актьори от пловдивския театър задържаха дъха на публиката, която с аплодисменти, двукратно ги извика на сцената след края на представлението в рамките на фестивала. 
Спектакълът „Одисей“ е разказ за пътя на човека към себе си, срещу себе си, отвъд себе си, който под режисурата на Диана Добрева органично вплита драматургичния текст на Александър Секулов, в който са използвани стихове от Кавафис, Сеферис и Иван Методиев, сценографията и костюмите на Мира Каланова, хореографията на Деян Георгиев, дизайн-визуализациите на Петко Танчев, музиката на Петя Диманова. 
Българският културно-информационен център в Скопие е партньор на Фестивала за антична драма "Стоби" във Велес, който има за цел да запази традицията на античния театър. Представленията обикновено се изпълняват на стара антична сцена, но тази година представленията се играха в реновирания Драматичен театър „Йордан Хаджиконстантинов-Джинот”, като в афиша на тазгодишното издание, освен театри от Република Северна Македония бяха включени и театрални трупи от Сърбия и Черна гора.