Програмата на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ за октомври включва пет детски постановки, една от които е премиерна. Това става ясно от афиша в официалната страница на културния институт. 
Постановката „Часовете“ ще се играе за пръв път на сцената на театъра на 12 октомври. Автор и режисьор е Ивет Лазарова – Торосян. Сценографията е дело на Виктория Андрекова, а музиката – на Владимир Джамбазов. В спектакъла участват актьорите Беатрис Благоева, Десислава Вулева, Николай Йорданов и Петър Петров. 
Театралната програма ще бъде открита на 1 октомври със спектакъла за деца „Малкото – голямо пътешествие“ с режисьор Тодор Вълов. През идния месец театър „Любомир Кабакчиев“ ще представи за най-малките и куклените постановки „Змеят и принцесите“ и „Спящата красавица“, които са дело на Димитър Гавраилов и „Игри в есенна гора“ на Ирена Дунавска.
От културния институт напомниха за БТА, че от 17 септември постановките се играят на закрито в зала „Любомир Кабакчиев“, където ще бъдат представени и детските спектакли от октомврийската програма. Всички представления за деца започват от 11:00 часа.