Търговищкият драматичен театър продължава да подмладява трупата си. Най-новите попълнения в състава са Мартин Петков и Благица Стоименова, съобщиха от ръководството на културната институция. 
Мъжът едва ли се нуждае от представяне, защото е познат на публиката от телевизионния сериал “Братя”. Дамата е от Република Северна Македония и съвсем скоро взе дипломата си от Театралната академия. Тя вече има и роля в сериала „Войната на буквите”, чиято премиера предстои. 
За сцената Мартин Петков казва, че за него тя е провокация, стимул, нужда. А театърът му дава възможност „да бъдеш абсолютно всеки, когото си пожелаеш“.
От своя страна младата дама Благица Стоименова е категорична, че би отказала роля, „когато проектът не ме предизвиква интелектуално, творчески и не ме вълнува по някакъв начин“. За нея театърът е „възможност за творчество“. 
Благица и Мартин ще дебютират на търговищка сцена в постановката „Седем стъпки на любовта“. Премиерата се подготвя за 13 октомври. Спектакълът е вдъхновен от древния персийски епос „Калаф и Турандот“, а сценичната версия и режисурата са на Елена Панайотова.