Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев открива 62-ия си сезон с концерт от поредицата "Нова европейска музика“ на 20 октомври. Събитието е първо студио на радиото, съобщават от БНР.
Солист ще бъде младият германски саксофонист, композитор, аранжор и импровизатор Тобиас Хофман. 
Почитателите на съвременния джаз ще имат удоволствието да чуят неговата впечатляваща и многократно награждавана авторска музика, аранжирана специално за Биг бенда на БНР, разказват от медията.

Тобиас Хофман е търсен и предпочитан от водещи европейски и световни джаз оркестри и формации като инструменталист, импровизатор провокативен съвременен композитор и аранжор. Работил е с виенския джаз оркестър Spittelberg, хамбургския Биг бенд (NDR Big Band), Кьолнския джаз оркестър, Биг бенда на Словенското радио (Big Band RTV).
Свирил е с музиканти като Боб Минцър, Джо Гаярдо, Александър фон Шлипенбах, Паул Кун, Бени Голсън.
Композициите му имат престижни отличия от авторитетни международни конкурси и форуми за джаз като Международния европейски музикален фестивал в Нерпелт, Белгия, и Euroregio Big Band Contest в Енсхеде, Нидерландия. Пиесата "Тобиас Хофман Нонет" е отличена с първа награда в категорията "Бенд“ на международния онлайн конкурс Made in New York Jazz Competition (2019) от жури, в което са Лени Уайт, Ренди Брейкър и Майк Стърн.