Авторският спектакъл на Боян Иванов и на Алексей Кожухаров - "Юзър", ще бъде представен на 5 октомври тази година в Русе. В центъра на стендъп комедията е обикновеният човек с новата зависимост от черния екран - на смарт телефона, на компютъра, каза Боян Иванов, който е директор на Русенския театър. 
По думите му представлението се е родило спонтанно. 
"С Алексей сме големи фенове на този жанр. Решихме да влезем в по-голяма дълбочина в тези парадокси с чувство за хумор. Постарали сме се да останем в класическата структура на стендъп комедията. Най-важното правило е комуникативността с публиката", обясни Иванов.
По думите му стендъп комедията е развита с видео и музика. През цялото време зрителите не знаят кое всъщност е реално. 
С чувство за хумор около главния герой се завъртат едни от най-непосредствените теми на ежедневието ни - колко време можем да издържим, без да си погледнем телефона за съобщения, можем ли да излезем победители в битката с алгоритмите на мрежата, парадоксът на селфито и в крайна сметка един от най-щекотливите въпроси от ерата на социалните мрежи - за кого се снимаме.
По думите на Иванов накрая героят минава през очистване. 
"Много често откриваме едни неща и понякога ставаме зависими от тях. Така вместо да притежаваш нещо, след време то започва да те притежава", обясни актьорът и режисьор Алексей Кожухаров.
Подготвени са и много изненади за публиката.
Пиесата е сред трите селектирани български текста от европейския форум за драматургия – Eurodram 2022.