Премиерът на Албания Еди Рама сподели в социалните мрежи снимки от „Хани и Джеблятит“ („Hani i Xheblatit“) – хан, построен изцяло от камък и дърво в хилядолетния албански град Берат, предаде АТА. 
Ханът се намира в сърцето на квартал Мангалем в Берат и в момента е специална туристическа атракция – от него се открива красива гледка към историческите квартали Горица и Мангалем.
По-рано премиерът Рама повтори призива си към младите хора да не емигрират, а да инвестират в агротуризма, като ги увери в пълната подкрепа от страна на правителството.
В момента подпомагането за агротуризма и програмата „100 села“ (“100 Fshatra”) насърчават инвеститорите да  подготвят инфраструктура за настаняване на посетители, които, освен на природата, вече могат да се насладят и на традиционна храна.
Чрез програмата за подпомагане на развитието на селските райони се цели да се представят традиционните местни продукти от всяка област, за да се утвърждава местната икономика.
Финансовата подкрепа дава възможност на малките производители да увеличат производствения си капацитет, да отговарят на стандартите и да осигурят качество, за да могат продуктите им да бъдат намерени навсякъде. В същото време селските райони биват развивани чрез насочване на инвестициите към тях.