„Благодарим ви от сърце, благодарим за тези аплаузи. Те за нас са най-важното в това, което правим, за което живеем. Бъдете живи и здрави и винаги, когато имате нужда, сме готови да дойдем да ви веселим и да ви показваме, че животът е красив. Само ни поискайте, ние сме ваши!“ - с тези думи се обърна към публиката в Кърджали директорът на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ Марияна Арсенова след премиерата на най-новия спектакъл на софийския театър - „Grand Cancan – великата оперета“.
Жителите на родопския град имаха възможността да гледат вечната и завладяваща оперета, преди театър „Стефан Македонски“ да открие с нея новия си сезон на 1 октомври. Зрителите се насладиха на танци, песни, костюми, декори и завладяваща атмосфера, обединени от "големия канкан". А преди началото на спектакъла,  бе обявено, че с тазвечершното събитие в залата на Театрално-музикален център - Кърджали се дава началото на проявите, посветени на Деня на Кърджали – 21 октомври.
В „Grand Cancan - великата оперета“ участват солистите Марияна Арсенова, Илона Иванова, Добрина Икономова, Олга Михайлова-Динова, Теменужка Трифонова, Катерина Тупарова, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов и Богомил Спиров, а също хор, балет и оркестър на музикалния театър. Диригент е Юли Дамянов, режисьор – Александър Мутафчийски, хормайстор – Людмил Горчев. Хореографията е на Татяна Янева и Йоанна Стоянова, сценичният дизайн на Пеньо Пирозов. 
В концерт-спектакъла звездите на Музикалния театър изпълняват най-популярните и обичани оперетни хитове от Офенбах, Калман, Лехар и Щраус. Той е посветен на 100 години от създаването на Кооперативен театър и на 120 години от рождението на Мими Балканска.