Лични срещи с представители на университети от Европа и Азия, както и интерактивни презентации със стрийминг (достъпни за всички, които не могат да присъстват физически), са само част от акцентите на традиционното изложение на агенцията за образование в чужбина "Едланта". То ще се състои на 1 октомври (събота), от 11:00 до 17:00 часа, в хотел "Интерконтинентал" в София, съобщиха организаторите.
На събитието ще бъдат представени университети от Австрия, Белгия, Гърция, Нидерландия, Испания, Италия, Япония и България. Програмата от презентации включва разнообразни теми: за ранното кариерно ориентиране и как да се избере подходяща и перспективна специалност, за особеностите на кандидатстването в университети в Германия и Австрия, за възможностите за висше образование на английски език в страни, различни от Великобритания и Нидерландия, на какво да се обърне внимание при избора на подходящ университет, как да се финансира образованието, кога и как да се организира студентското настаняване.
Един от акцентите на изложението ще са възможностите за образование в Белгия, която ще бъде представена с четири университета. В последните години страната започна да става доста популярна дестинация, която привлича с програмите на английски език и с достъпните учебни такси.

Особен интерес предизвиква презентацията, посветена на Япония. През последните години Страната на изгряващото слънце набира все по-голяма популярност като учебна дестинация. Бъдещите кандидат-студенти са привлечени от програмите на английски език, от качественото образование в модерна среда, от възможностите за реализация в иновативни сфери на бизнеса и науката, и от стипендиите, които които японските университети предлагат.
Посетителите на изложението ще могат да получат актуална информация за възможностите за образование в европейски страни като Гърция, Кипър, Ирландия, Унгария, Финландия, Чехия, Швеция, интересът към които нараства с всяка година.
Кандидат-студентите и техните родители ще научат повече за най-добрата бакалавърската програма по пиар и комуникации в Милано, както и за разнообразни програми не само на немски, но и на английски език в Австрия и Германия. Желаещите да продължат образованието си във Великобритания или Нидерландия - доскорошните лидери в класациите за най-популярна учебна дестинация, също ще могат да получат отговори на всички въпроси, които ги вълнуват.
Участието в изложението е безплатно след предварителна регистрация.