Заключителен информационно-обучителен семинар с демонстрация на тема "Основни резултати по проект NEFERTITI и демонстрация на добри практики за растителна защита и торене при отглеждането на ябълки" ще се проведе днес, съобщават организаторите от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ). Теоретичната част на събитието ще бъде в град Кюстендил и ще се излъчва онлайн чрез платформата Zoom, а демонстрационната част ще се пренесе в стопанството на земеделска компания "Мак фреш фрутс", в землището на село Лозно.
Семинарът започва в 10:00 часа и е отворен за представители на всички заинтересовани страни в областта на земеделието.
Целта на събитието е да бъдат представени основните резултати по проект NEFERTITI, включително разработеният Комплект за обучение за организиране на демонстрационни събития в земеделските стопанства (FarmDemo Training Kit) и създадената по проекта мрежа от демонстрационни и пилотни ферми.
Тази мрежа ще подобри обмена на знания и взаимното обучение между участниците в събитията и ще спомогне за ефективно внедряване на иновации в земеделието чрез провеждане на демонстрации на нови технологии и техники по различни земеделски теми, изтъкват организаторите.
Другият акцент на семинара ще бъде запознаване на земеделските стопани и съветници с добри практики за растителна защита и торене при отглеждането на ябълки.