С изложба в Националния музей на образованието (НМО) тази вечер бе отбелязана 95-годишнината от създаването на Иновативно основно училище „Неофит Рилски“. При откриването на експозицията "Иновативни в традициите" бяха наградени с плакети за заслугите им към училището изявени ученици, училищни деятели и гости. 
Присъстваха кметът на Габрово Таня Христова, заместник-областният управител Андрей Николов, началникът на отдел „Държавен архив" в Габрово Цветомира Койчева, представители на Регионално управление на образованието, настоящи и бивши ученици, граждани. 
Директорът на училището Мая Колева сподели, че днес то е богато не само с иновации и традиции, а учениците са най-голямата му ценност. 
Почетен плакет получи и кметът на Габрово Таня Христова, която в словото си засегна темата за мира, който днес ни е нужен повече от всичко. Тя посочи, че освен умни и иновативни, трябва да бъдем и мъдри. 
Изложбата се осъществява съвместно с НМО, Държавен архив – Габрово и Иновативното основно училище „Неофит Рилски“, информира Любка Тинчева – директор на националния музей. В изложбата са включени снимки, документи, летописни книги, печати и предмети,  свързани с почти вековната история на училището. 
Анатолий Антов, главен учител и преподавател по история и цивилизации, география и икономика, представи сборника „История и традиции“, който е дело на клуб „Традиции и ценности“ към училище „Неофит Рилски“.