Гробът на Тутанкамон може би крие вход към гробницата на Нефертити, съобщава електронното издание на „Гардиън“.
Скрити йероглифи показват, че вероятно фараонът е погребан в много по-голяма постройка. 
Откриването на тайните йероглифи в гроба на Тутанкамон води към теорията, че легендарната египетска царица Нефертити е положена в скрита погребална камера, свързана с тази на доведения й син.
Никълъс Рийвс, бивш куратор на отдела за египетски антики към Британския музей, казва, че макар теорията да остава недоказана поради липсата на достатъчно добри резултати от сканирането, откритието е ключово за науката. 
Тутанкамон е погребан по време на управлението на своя наследник – фараона Ай. Според Рийвс картушите, съдържащи информацията за погребението на Тутанкамон са рисувани върху тези за погребението на Нефертити,  легендарно красивата съпруга на Ехнатон. 
Възможно е гробницата на Тутанкамон първоначално да е била на Нефертити. 
Владетелят умира неочаквано, едва на 19 години, след 9 години на египетския престол. Това налага да бъде погребан бързо. Вероятно гробницата на мащехата Нефертити е била отворена и преустроена, за да бъдат поставени там тленните останки на младия Тутанкамон, казва Рийвс. Ако тази теория е вярна, то гробницата на фараона е само една част от много по-голяма конструкция. 
Учените винаги са изразявали учудване от странната форма на гроба на владетеля – твърде малък и неподходящ за фараон. 
Теорията на Никълъс Рийвс ще бъде представена в книга – „Всичко за Тутанкамон“ („The Complete Tutankhamun“), която предстои да бъде издадена на 28 октомври.