На 57 години днес внезапно почина известният български писател Веселин Стоянов, предаде кореспондентът на БГНЕС от Казанлък.

Веселин Стоянов е роден на 13 април 1957 г. в гр. Казанлък. Той е завършил Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", специалност "Български език и литература". Работил е като журналист.

Автор е на сборниците с разкази: "Шлагери" (1992, 2002), "Вечеря с Ангели" (1995), "Сантиментална като пума" (1999) и сборниците с есета "Белите полета на спомена" (2000), "Забравената уговорка с Бога" (2003).

Пиесата му "Любов, Сънища, Думи и... други изображения на Смъртта" печели Втора награда на конкурса "Нова българска драматургия" (Шумен, 2001).

Един от последните му романи "Аутопсия на тялото" е отличен с наградата на Съюза на българските писатели. Пиесата "Моделът и неговият Художник", разказваща за живота на казанлъшките търговци на рози, беше посрещната много добре от публиката и критиката. В нея герой е художникът Иван Милев.

Поклонението пред тленните останки на Веселин Стоянов ще бъде утре от 12.00 часа в Клуба на културните дейци в Казанлък.