Актуални въпроси от вътрешно и външнополотически характер се предвижда да обсъди днес турското правителство под ръководството на президента Реджеп Таййип Ердоган. Заседанието ще се състои в президентския дворец "Бештепе" в Анкара.
По информация на пресслужбата основно място се предвижда да бъде отделено на въпросите свързани с борбата срещу инфлацията и повишаването на цените, както и мерки за преодоляването им. В дневния ред на заседанието предстои да бъдат обсъдени по-нататъшните мерки срещу повишаването на цените, както и ходът на спада на инфлацията до края на тази година.
Министърът на труда и социалната сигурност Ведат Билгин се предвижда да представи програма за назначаването на 90 хиляди подизпълнителски кадри в обществения сектор.
Борбата срещу терора, включително и този за трансграничния тероризъм също се очаква да бъде застъпен в дневния ред на заседанието.
От външнополитическите теми основно внимание се предвижда да бъде отделено на усилията на Турция за постигане на мир във войната на Русия срещу Украйна, която безпокои целия свят, както и на напрежението в отношенията на Анкара с Атина заради провокациите в Егейско море и инициативите, които ще бъдат предприети.
След заседанието президентът Реджеп Тайип Ердоган ще огласи публично взетите решения в обръщение към нацията, съобщават източниците.