Президентът на Сърбия Александър Вучич се срещна в кулоарите на Общото събрание на ООН със заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд, съобщи сръбската национална телевизия РТС.
Вучич написа в Инстаграм, че срещата със заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд е била както винаги много отворена и съдържателна. 
Разгледахме най-важните глобални и регионални геополитически въпроси, но и допълнителни възможности за укрепване на партньорския диалог със САЩ, както в икономически смисъл, така и в контекста на всеобхватното двустранно сътрудничество, написа Вучич в Инстаграм. 
Сръбският президент посочи, че е използвал възможността да благодари на г-жа Нюланд за сериозния, рационален и отворен ангажимент и разбирането на ситуацията в Западните Балкани. 
Вучич проведе вчера редица двустранни срещи в кулоарите на Общия дебат на 77-ото заседание на Общото събрание на ООН. Той се срещна снощи със съветника за национална сигурност на американския президент Джейк Съливан. Вучич посочи, че е имал с него открита и искрена среща, която е продължила с един час повече от планираното, и отбеляза, че по някои въпроси не е било лесно да се постигне съгласие, отбелязва РТС.